Personuppgiftshantering

Om dina personuppgifter

För dig som medlem på Min Annons Sverige innebär det att vi behöver samla in och behandla vissa uppgifter om dig. Detta för att du ska kunna få tillgång till våra tjänster som till exempel möjlighet att annonsera hos oss och kontakta andra annonsörer.

Vi värnar om våra medlemmar och vill också att du ska veta vad för information vi samlar in och hur vi använder den.

Vilka uppgifter samlar vi in?

Vi samlar in information om dig när du registrerar och skapar ett konto hos oss och när du använder våra tjänster.

När du registrerar dig som medlem, lägger ut en annons, svarar på en annons eller skapar andra aktiviteter på Min Annons Sverige lämnar du uppgifter om dig själv såsom namn, adress, ålder, telefonnummer och mejladress.

När du använder våra tjänster samlas automatiskt information in såsom vilka tjänster hos oss du använder, vilka sidor du besöker, vad för typ av teknologi du använder; dator, surfplatta eller mobil och vilken webbläsare du använder och IP adress. Baserat på den IP adress du använder kan vi beräkna din ungefärliga geografiska position.

När du köper en tjänst hos Min Annons Sverige samlar vi information om köpet. Information såsom numret på ditt kredit- eller betalkort och andra kortuppgifter eller det telefonnummer som betalningen gjordes med om du använde Swish funktionen.

Hur länge sparar vi dina uppgifter?

Vi sparar och hanterar dina personuppgifter under så lång tid som är nödvändigt med hänsyn till ändamålet av behandlingen, därmed kan det variera att olika uppgifter sparas olika länge.

Kontoinformation – Uppgifter när du registrerat dig hos oss och uppgett i din profil lagras så länge du är aktiv medlem hos oss och vid avslutat/raderat konto sparas de under ett år.

Interna meddelanden – Meddelanden som skickat internt till andra annonsörer eller till vår support lagras så länge du är aktiv medlem hos oss och vid avslutat/raderat konto sparas de under ett år. 

Annonsinformation – Uppgifter du lämnat till oss i samband med dina annonseringar lagras i högst tre år från att du annonserade eller på annat sätt lämnade uppgifterna till oss.

Transaktionsuppgifter – Uppgifter kopplade till dina gjorda betalningar på Min Annons Sverige sparas i fem år på grund av bokföringsskäl.

Platsinformation – Uppgifter om din geografiska position som baserats på din IP adress eller din mobila enhets platsinformation sparas i högst 30 dagar. Om du innan de 30 dagarna passerat använt Min Annons Sverige får en ny plats raderas den gamla informationen.

Klickar på hemsidan – Data som registerars när du surfar runt på Min Annons Sverige lagras i högst 30 dagar.

Uppdatering av personuppgifter

Om du anser du har ofullständiga eller felaktiga uppgifter i dina kontouppgifter eller under din profil kan du själv som medlem gå in och uppdatera dina uppgifter under fliken ”uppdatera konto” eller ”min profil”. Om du skulle ha några svårigheter med detta ber vi dig kontakta vår support.

Radera dina uppgifter

Du har i stora drag rätt till att få dina personliga uppgifter raderade om de till exempel inte längre är nödvändiga för de ändamål de samlades in. Du som medlem kan gå in via ”uppdatera konto” och där välja radera mitt konto.

Observera att uppgifter vi måste behålla enligt lag och till exempel av bokföringsskäl kommer vi kunna spara en tid efteråt även om du begärt radering av ditt konto.