Användarvillkor

1 Generellt

  1.  

1.Minannons.se org. nummer 91-------- har villkor som reglerar dig som är användare eller medlem på plattformen.

2.Dessa användarvillkor och regler gäller på alla webbplatser och mobila applikationer som tillhör Minannons.se.

3.Genom att godkänna användarvillkoren förbinder du dig att följa dem. Vi vill därför uppmärksamma dig om att läsa användarvillkoren noggrant.

4.Minannons.se lovar inga garantier på produkter som säljs på webbsidan. Detta är en annonsplattform. Du som köpare får begära kvitto eller garantibevis från säljaren.

5.Minannons.se erbjuder meddelandetjänst för att parterna ska kunna hålla kommunikation på plattformen. Det är inte tillåtet att hota, trakassera eller skicka spam meddelande till andra användare.

6.Minannons.se kan komma med ändringar eller lägga till nya användarvillkor i framtiden. I det fallet kommer vi att meddela dig via e-post och be om ditt samtycke innan du börjar använda våra tjänster med de nya villkoren.

2 Att bli användare eller medlem på Minannons.se

2.1.     Du måste ha fyllt 18 år eller ha målsmans godkännande för att stå i avtal om tjänsterna.

2.2.     Personer eller företag som har tidigare brutit mot användarvillkor och regler får icke tillgång till att få användning utav tjänsterna.

2.3.     Du har skyldighet att identifiera dig digitalt när du vill genomföra någon tjänst som kräver identifikation.

 

3 Personuppgifter och sekretess

3.1.     Minannons.se respekterar din integritet och din rätt att ha kontroll över dina personuppgifter. För att vi ska kunna ge dig tillgång till våra tjänster, behöver vi samla in och behandla vissa personuppgifter om dig.

3.2      Sekretess av dina personuppgifter ansvarar vi när du använder vår webbplats eller mobilapplikation.

3.3.     All behandling av personuppgifter inom Minannons sker i enlighet med tillämplig personuppgiftlagstiftning.

3.4.     Inom EU/EES gäller från och med den 25 maj 2018 dataskyddsförordningen (GDPR).

3.5.     Uppgifter som Minannons.se samlar om dig som är användare av plattformen: namn, adress, telefonnummer, e-postadress, identifikationsnummer, anläggnings-ID, nätverk-ID, bostadtyp, faktureringsadress, IP-adress, geografisk information.

4 Regler för annonsering

4.1.     Minannons.se kräver att du ska ha rätt innehåll och information med annonstext, annonsbild och kategori på dina annonser. Annonsen ska läggas in i den kategori som beskriver bäst din produkt eller tjänst. All innehåll ska vara relevant med den varan eller tjänsten du vill annonsera. Det är inte tillåtet att ta bilder, filmer eller logotyper från andra.

4.2.     Alla annonser måste få bekräftelse av oss innan de publiceras på sidan. Detta är för att undvika vilseledande eller olämpliga innehåll på vår webbplats.

4.3.     Observera att vi förbehåller oss rätten att stänga av en användare som missbrukar tjänsten eller inte följer reglerna för annonsering.

4.4.      Företagsannonsörer som säljer produkter eller tjänster måste följa konsumentskyddande lagar t.ex. som konsumentköplagen, konsumenttjänstlagen och prisinformationslagen.

4.5.     Du som marknadsför en produkt eller tjänst på vår plattform måste följa marknadsföringslagen (2008:486).

4.6.     När du köper något form av medlemspaket har du rätt att ångra köpet inom 14 dagars tid enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59) om saldot i medlemspaketet är icke använt. Däremot får du avstå från din ångerrätt när det gäller enkla annonseringar eller tilläggtjänster som du köper samband med den annonsen. Eftersom tjänsten anses fullgjord så fort din annons har publicerats. Ångerrätten gäller inte heller företag som betalar för att publicera reklam på Minannons.se

4.7.     Minannons.se tar inte ansvar för transaktioner mellan parterna men om köparen väljer att handla med SDC (Safely Digital Commerce) så ser vi till att du får ditt köp genomfört på ett säkert sätt. Vi rekommenderar att du använder SDC om du handlar på distans.

4.8.     Du får ta bort din annons efter att du har nått syftet med annonseringen t.ex. har sålt varan eller hittat tjänsten du har letat efter. Vi vill minska överflödiga annonser och därför tar vi bort annonser 90 dagar efter publiceringsdagen.

4.9.     Språk som Svenska, Engelska, Danska eller Norska är tillåtet när man lägger in en annons. Företagare måste använda endast Svenska.

4.10.   Det är inte tillåtet att skapa flera annonser om en och samma produkt eller tjänst med samma text och bild i flera län eller kategorier.

4.11.   Annonser som verkar vara orealistiska eller opålitliga kan nekas för publicering av Minannons.se. Vi förbehåller oss rätten att göra egen bedömning i sådana fall.

4.12.   Annonserade tjänster måste följa de juridiska reglerna som rör branschen. Det krävs även intyg på F-skattsedel, Momsregistrering och ansvarsförsäkringar.

4.13.   Det är inte tillåtet att lägga in mer än ett motorfordon eller en bostad under en annons.

4.14.   Annonsörer som hyr ut bostäder(lägenhet, hus) får inte ta förskottshyra eller deposition innan visning och tecknat avtal. Minannons.se förbehåller sig rätten att avvisa annonser där det framkommit att detta inte har följts.

4.15.   Stötande eller kränkande innehåll (t.ex. diskriminering, rasism, sexism, homofobi) för folkgrupper eller enskilda individer får inte finnas i annonsrubrik, annonstexter eller bilder.

4.16.    Det är inte tillåtet att sälja olagliga varor som alkohol, tobak, narkotika, olagliga vapen, falska mynt och sedlar, vissa kemiska preparat eller stulna dator, surfplatta& mobiltelefoner.

4.17.    Det är inte tillåtet att annonsera piratkopior eller imitationsprodukter t.ex. CD/DVD, dataspel, programvara, märkeskläder eller accessoarer. Du måste bevisa intyg om att produkten är original.

4.18.    Övriga produkter som är inte tillåtet att annonsera; Receptbelagda läkemedel, produkter för att låsa upp mobiltelefoner, registreringspapper, e-postadresser, webbsida domäner, registrerade SIM kort, medlemskap på hemsidor, pornografi och sexleksaker, starka laserpekare utan tillstånd.

 

Kontaktuppgifter

Har du några funderingar eller behöver hjälp?

www.minannons.se
info@minannons.se